Door een scheiding kan er veel veranderen in je financiële situatie. Het kan zijn dat je achterblijft met weinig inkomen. Wanneer je ex-partner een hoger inkomen heeft dan heb je meestal recht op partneralimentatie. Wat is partneralimentatie? Tijdens het huwelijk of geregistreerd partnerschap zorgen jij en je partner financieel voor elkaar. De verplichting om financieel voor elkaar te zorgen blijft ook na het beëindigen van de relatie bestaan. Wanneer je getrouwd was of een geregistreerd partnerschap had en jullie uit elkaar zijn en je ex-partner een hoger inkomen heeft dan heb je recht op partneralimentatie. Wanneer je niet getrouwd bent…
Lees meerDe scheiding is zo goed als afgerond. Alle papieren zijn getekend, je bent verhuisd en alle spullen zijn verdeeld. Vergeet alleen niet dat het leven na een scheiding erg kan veranderen. Als je kinderen hebt, verandert het leven niet alleen voor jou, maar ook voor hen. Hieronder zijn de meest voorkomende veranderingen na een scheiding op een rijtje gezet. Het huishouden Het huishouden is meestal niet het eerste waar je aan denkt na een scheiding. Maar waar je hoogstwaarschijnlijk het huishouden bijhield met zijn tweeën, moet je dit nu in je eentje gaan doen. Houd er rekening mee dat dit…
Lees meerWanneer je gaat scheiden kun je kiezen tussen een advocaat of een mediator. Maar wat is eigenlijk het verschil? Hoe maak je de juiste keuze? Het liefst ga je met goede afspraken uit elkaar, maar dat is niet altijd mogelijk. Zeker niet als de emoties hoog oplopen. In deze blog lees je over de keuze maken tussen een advocaat of een mediator! Wat doet een echtscheidingsadvocaat? Als je getrouwd bent en wil scheiden, dan heb je een mediator of advocaat nodig. Een echtscheidingsadvocaat helpt je bij de scheiding aanvragen. Als jij en je partner geen oplossing kunnen vinden, moet je…
Lees meerJe hebt besloten om een echtscheiding aan te vragen? Dan komt er een hoop op je af. Hoe werkt het? Waar moet je beginnen? In Nederland moet je altijd een scheiding aanvragen via een advocaat. Er zijn verschillende manieren om uit elkaar te gaan. Kiest je voor een eigen advocaat of gaat je voor mediation? Wij leggen uit hoe het aanvragen van een echtscheiding in zijn werk gaat. We zetten ook op een rijtje welke manieren er zijn om te scheiden. Weet je al op welke manier je wilt scheiden? Dan kun je direct een echtscheiding advocaat kiezen om je…
Lees meerWanneer je een ongeluk hebt gehad, zit de schrik er goed in. Met geluk kom je er soms zonder veel schade vanaf, maar helaas niet altijd. Afhankelijk van de ernst van het letsel dat je hebt opgelopen, kun je een schadevergoeding claimen. Dat doe je bij de aansprakelijke partij of diens verzekeraar. Is het ongeval tijdens je werk gebeurd? Dan is je werkgever mogelijk aansprakelijk voor de schade. Zijn de verwondingen dermate ernstig dat je hierdoor (tijdelijk) op welke manier dan ook beperkt bent geraakt? Dan is het belangrijk om te onderzoeken of je recht hebt op een schadevergoeding. Bij…
Lees meerHet verkrijgen van een vergoeding voor letselschade is een proces dat afhangt van verschillende factoren en bronnen. In deze blog gaan wij dieper in op de vormen van compensatie. Zo krijg je een beter begrip van hoe letselschade vergoedingen kunnen worden verkregen. Wat is letselschade? Voor we beginnen met bronnen van compensatie, moeten je weten wat letselschade betekent. Letselschade omvat alle schade die direct voortvloeit uit een ongeval. Dit kan variëren van fysieke verwondingen tot emotionele en financiële schade. Vervolgens is de vraag wie jouw letselschade gaat betalen. Het is belangrijk dat je de tegenpartij aansprakelijk kan stellen. Je hebt…
Lees meerJe werkt bij een werkgever en bent ziek geworden. Jouw werkgever wil jou ontslaan en je vraagt je af of dit mag. Niemand wil in deze situatie belanden. Het is belangrijk om te weten wat je rechten zijn. en hoe je jezelf kunt beschermen bij ontslag wegens ziekte. Wij leggen je uit in welke gevallen een werkgever jou mag ontslaan tijdens ziekte. Dat mag namelijk niet altijd! Daarnaast gaan wij in op het re-integratietraject. Het is wettelijk verplicht voor zowel de werkgever als de werknemer om zich daaraan te houden. Soms is een werknemer erg lang ziek en wil een…
Lees meerNa het tekenen van de overeenkomst en het einde van je contract krijg je geen salaris meer. Het is wel zo prettig om dan recht te hebben op een uitkering van het UWV. Het UWV kan verschillende uitkeringen toekennen. Om in aanmerking te komen voor één van deze uitkeringen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Ook de vaststellingsovereenkomst moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Wat is een vaststellingsovereenkomst? Een vaststellingsovereenkomst wordt ook wel een ontslag met wederzijds goedvinden genoemd. Beide partijen gaan akkoord met het ontslag. In een vaststellingsovereenkomst staan afspraken over je uitdiensttreding. Denk bijvoorbeeld aan een transitievergoeding.…
Lees meerZiekte tijdens een dienstverband is zowel voor jou als voor de werkgever een vervelende situatie. Werkgevers moeten minstens 70% van het loon betalen gedurende de eerste 2 jaar terwijl je ziek bent. Het komt regelmatig voor dat werkgevers hun zieke werknemer een vaststellingsovereenkomst aanbieden. Het is in de meeste gevallen niet verstandig om tijdens ziekte een vaststellingsovereenkomst te ondertekenen en ziek uit dienst te gaan. Wat is een vaststellingsovereenkomst? Een vaststellingsovereenkomst wordt ook wel een ontslag met wederzijds goedvinden genoemd. Beide partijen gaan akkoord met het ontslag. In deze overeenkomst worden afspraken vastgelegd over je uitdiensttreding tijdens ziekte. Vaststellingsovereenkomst en…
Lees meerNa het tekenen van de vaststellingsovereenkomst en het verlopen van de opzegtermijn ontvang je geen loon meer. Het is belangrijk om gelijk een WW-uitkering te krijgen zodat je geen inkomen misloopt. Maar niet iedereen die ontslagen wordt krijgt een WW-uitkering. Er zijn voorwaarden waar de vaststellingsovereenkomst aan moet voldoen. Wat is een vaststellingsovereenkomst? Een vaststellingsovereenkomst wordt ook wel een ontslag met wederzijds goedvinden genoemd. Hierin spreken jij en je werkgever af dat je uit dienst zal gaan treden. Voorwaarden om WW-uitkering te krijgen Als je na het tekenen van een vaststellingsovereenkomst nog geen nieuw werk hebt, dan kan je een…
Lees meerDe Hoge Raad heeft op 8 november 2019 uitspraak gedaan over het slapend dienstverband. Deze uitspraak houdt in dat je als werkgever verplicht bent om op verzoek van de werknemer het slapend dienstverband te stoppen. Dit betekent dat je op verzoek van de werknemer de wettelijke transitievergoeding moet betalen. Dit lijkt een negatieve ontwikkeling voor jou als werkgever, maar is dat wel zo of biedt dit ook voordelen voor jou? Ben je werkgever en heb je slapende dienstverbanden? Lees hier wat dit voor jou betekent en wat je het beste kan doen! Wat is een slapend dienstverband? Een slapend dienstverband…
Lees meerOntslag op staande voet is de meest ernstige vorm van ontslag. Je contract stopt direct en ontvangt geen loon meer. Er is geen sprake van een opzegtermijn. Daarnaast heb je geen recht op een WW-uitkering en een transitievergoeding. Een werkgever mag je alleen per direct de arbeidsovereenkomst beëindigen als hiervoor dringende is. Als dit bij jou gebeurt dan moet je snel actie ondernemen. Ontslag op staande voet Er zijn strenge vereisten voor een geldig ontslag op staande voet: 1. Er moet een dringende reden zijn waardoor ontslag noodzakelijk is. Dit betekent dat je je zó ernstig misdragen hebt op je werk…
Lees meer