Veelgestelde vragen over Deelgeschilprocedure

Hier vind je antwoorden van onze experts op de meest gestelde vragen over Deelgeschilprocedure

Rudy, jurist
Rudy Spelt - Letselschade jurist

Alle vragen over Deelgeschilprocedure

Kan ik een deelgeschilprocedure starten als ik al een andere procedure bij de rechtbank heb lopen?

Ja, het is mogelijk om een deelgeschilprocedure te starten, zelfs als er al een andere procedure bij de rechtbank loopt. Een deelgeschil is een zelfstandige procedure die zich richt op een specifiek geschilpunt binnen de bredere zaak. Het kan helpen om een impasse te doorbreken en de voortgang in de zaak te bevorderen.

 

Kan een deelgeschilprocedure worden gestart als er nog geen aansprakelijkheid is erkend?

Ja, een deelgeschilprocedure kan worden gestart, zelfs als de aansprakelijkheid nog niet is erkend. Het doel van een deelgeschil is juist om een geschilpunt te beslechten en de onderhandelingen weer op gang te brengen. Het kan gaan om geschillen over aansprakelijkheid, causaliteit of de omvang van de schade.

 

Worden mijn advocaatkosten vergoed als ik een deelgeschilprocedure verlies?

In de meeste gevallen worden de advocaatkosten vergoed, zelfs als je de deelgeschilprocedure verliest. Dit komt doordat letselschadezaken vaak op basis van ‘no cure, no pay’ worden behandeld. Dit betekent dat de advocaat alleen betaald wordt als er een positief resultaat wordt behaald, zoals een schikking of een gunstige uitspraak.

 

Wat zijn de kosten van een deelgeschilprocedure?

De kosten van een deelgeschilprocedure bestaan uit de griffiekosten en de advocaatkosten. De griffiekosten zijn de kosten die aan de rechtbank moeten worden betaald. De advocaatkosten kunnen per zaak verschillen en zijn afhankelijk van de complexiteit en de tijdsbesteding van de advocaat. Over het algemeen worden de kosten door de aansprakelijke partij betaald, ongeacht het resultaat van de procedure.

 

Hoe lang duurt een deelgeschilprocedure gemiddeld?

Een deelgeschilprocedure duurt over het algemeen enkele maanden. Na het indienen van het verzoekschrift vindt binnen enkele weken de zitting plaats. De rechter doet binnen 6 weken na de zitting uitspraak. De duur kan echter variëren afhankelijk van de complexiteit van de zaak en de beschikbaarheid van de rechtbank.

 

Terug naar alle veelgestelde vragen
Bekijk alle onderwerpen

Juridische hulp bij jouw probleem

Bel ons voor een gratis intakegesprek

Onze juristen helpen je graag verder bij het vinden van de juiste advocaat!
Bel direct: 085 109 4101
Bel ons voor een vrijblijvend consult over jouw letselschade