Kan ik een voorschot krijgen als ik zelf deels schuldig ben aan het ongeval?
Het kan zijn dat je deels schuldig wordt geacht aan het ongeval. In dat geval kan de hoogte van het voorschot worden aangepast op basis van je eigen aandeel in de schuld.
Hier vind je antwoorden van onze experts op de meest gestelde vragen over Voorschot
Het kan zijn dat je deels schuldig wordt geacht aan het ongeval. In dat geval kan de hoogte van het voorschot worden aangepast op basis van je eigen aandeel in de schuld.
Ja, het is mogelijk om een voorschot op de schadevergoeding te krijgen, zelfs als de medische behandeling nog niet is afgerond of als er nog geen definitieve medische eindtoestand is bereikt. Een voorschot kan worden toegekend om lopende kosten en verliezen te dekken, terwijl de definitieve schaderegeling wordt afgewacht.
Als de tegenpartij of de verzekeraar weigert om een voorschot te betalen, kun je in een spoedprocedure (kort geding) de rechter vragen om een snelle, voorlopige beslissing. De rechter zal een inschatting maken van de aansprakelijkheid. Als de aansprakelijkheid aannemelijk is, kan de rechter besluiten dat je recht hebt op een voorschot op de schadevergoeding.
De duur kan variëren, afhankelijk van de complexiteit van de zaak, de aansprakelijkheid en de medische situatie. In sommige gevallen kan een voorschot snel worden toegekend als de aansprakelijkheid duidelijk is en er voldoende bewijs is van het letsel en de schade. In andere gevallen kan het langer duren, vooral als er een gerechtelijke procedure nodig is.
Het bedrag van het voorschot kan variëren en hangt af van de specifieke omstandigheden van de zaak. Het is gebruikelijk dat het voorschot een redelijk bedrag is om de lopende kosten te dekken. Het definitieve bedrag wordt meestal bepaald bij het afhandelen van de totale schadevergoeding.